Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ «Το σκουλήκι του φιδιού»

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ                                                  

«Το σκουλήκι του φιδιού»

Διάβασα κάποτε για ένα γεγονός που συνέβη σε μια μικρή πόλη των νότιων περιοχών των ΗΠΑ. Ένα αγόρι γυρνώντας από το ψάρεμα στο ποτάμι συνάντησε έναν ηλικιωμένο που τον ρώτησε αν τα «ψάρια τσιμπάνε σήμερα», για να πάρει την απάντηση. «Τα ψάρια δεν τσιμπάνε σήμερα κύριε, τα σκουλήκια  που δόλωνα όμως τσιμπούσαν». Ο ηλικιωμένος άντρας ζήτησε αμέσως να δει τα παράξενα εκείνα «σκουλήκια που τσιμπάνε», για να διαπιστώσει ότι η υποψία του ήταν σωστή. Το αγόρι δεν ψάρευε με σκουλήκια αλλά με νεογέννητους κροταλίες. Άρπαξε το αγόρι και το πήγε στην κοντινότερη κλινική για θεραπεία .  Το αγόρι σώθηκε γιατί κάποιος μπόρεσε να αναγνωρίσει τον φίδι από το «αθώο σκουληκάκι του».

Κάθε ένας από εμάς είμαστε ένα πεδίο μάχης όπου η δύναμη του ΙΧ μάχεται τις δυνάμεις του Κόσμου. Στο παιχνίδι μας και σε κάθε έκφραση μας ας μάθουμε να αναγνωρίζουμε «κάθε αυγό και σκουλήκι» για να μην μας «ζώσουν τα φίδια». Σεβασμός/αγάπη λοιπόν στον Τριαδικό Θεό, στον εαυτό μας και βέβαια στον συνάνθρωπό μας.

«Να τι είναι η αγάπη: Να ζούμε σύμφωνα με τις εντολές Του, και η εντολή όπως την ακούσατε εξαρχής, είναι πως πρέπει να ζείτε με αγάπη» (2Ιων.6)

Μπούκης Δημήτρης, Ποιμένας νεολαίας ΕΕΕ