Καλη μας season!

Ό, τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό, τι δεν ποθήσαμε αρκετά. Νίκος Καζαντζάκης Πριν από 12 χρόνια κάποιοι φίλοι σκέφτηκαν και συνέλαβαν αυτό που εμείς σήμερα αποκαλούμε πρωτάθλημα Christian League. Έδωσαν μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι αγνό και διαθέσιμο προς απόλαυσή μας. Σήμερα όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε, που αναπολούμε, που coachάρουμε, που είμαστε φίλαθλοι, καλούμαστε να πάρουμε στα χέρια μας αυτό το πρωτάθλημα και να το ομορφύνουμε. Να το αξιοποιήσουμε. Να του δώσουμε χαρακτήρα. Ποιον χαρακτήρα; Τον χαρακτήρα που δίνουμε σε ό, τι ποθούμε: Ποθούμε την γυναίκα μας και θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. Παθιαζόμαστε με την ομάδα μας και επιθυμούμε να την βλέπουμε επιτυχημένη. Αγαπάμε τους φίλους μας και θέλουμε να τους βλέπουμε ευτυχισμένους.

Είναι το πρωτάθλημα μας κάτι αντίστοιχο; Δεν θα γίνει ποτέ το πρωτάθλημα ο πόθος μας αν ο μοναδικός στόχος μας είναι να σηκώσουμε τους τίτλους. Δεν θα το αγαπήσουμε ποτέ αν δεν αγαπήσουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν σε αυτό. Δεν θα το πονέσουμε ποτέ αν δεν συζητήσουμε και αν δεν νιώσουμε όλους τους συναγωνιστές μας. Δεν θα το χαρούμε ποτέ αν δεν γευθούμε τη χαρά από τη φιλία με αντιπάλους στα αγωνιστικά τεραίν και μόνο.

Μια νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά και προκαλούμε όλους «εμάς» να μετρήσουμε φέτος όχι μόνο γκολ και βαθμούς, όχι μόνο φαντεζί τρίπλες και «ψαλιδάκια», όχι μόνο κύπελλα και έξαλλους πανηγυρισμούς. Ας είναι στόχος μας να αριθμήσουμε φέτος με πόσους συναγωνιζόμενους μιλήσαμε. Όχι μόνο συμπαίκτες, όχι απαραίτητα παλιούς γνωστούς, όχι κατ’ ανάγκη εκκλησιαζόμενους αλλά με απλούς αντιπάλους που βλεπόμαστε (μπορεί και χρόνια) κάθε Παρασκευή και η σχέση μας περικλειόταν και αποκλειόταν σε ένα γεια ή απλά μια ματιά.

Τι είναι αυτό που μας ενώνει; Η τρέλα για την μπάλα; Μέγα λάθος. Αυτό που μας ενώνει είναι ότι είμαστε όλοι δημιουργήματα του Θεού, άνθρωποι ίσοι προς ίσο με ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις. Κυρίως όμως με μια ίδια ανάγκη. Ανάγκη για αγάπη. Ας μην την στερήσουμε από κανένα συμπαίκτη, από κανέναν αντίπαλο, από κανέναν απλό συμμετέχοντα στο πρωτάθλημά ΜΑΣ. Καλή μας season.